Ağzının Tadını Bilenler İçin; İşte Kinoa Kısırı Tarifi

Protein açısından çok zengin olan kinoa eğer filizlendirilmişse etten daha güçlü bir besindir. Temel olan tüm aminoasitleri de içerir. Kolesterol içermeyen kinoa , lif ,mineral ve vitaminleri de yüksek miktarda içerisinde barındırır.

35.751

Kilo aldırmayan sayılı besinlerdendir. Gluten içermez  bu yüzden çölyak hastaları  doktorları  gözetiminde  rahatlıkla  tüketebilirler. Bulgur  ve pirincin tüketilme şekilleri nasıl ise  kinoanın tüketilme şeklide  bunlardan pek fazla farklılık göstermez. Salatalar, pilavlar  ve kısırlarda kullanılabilir. Gönül  rahatlığıyla  tüketebileceğiniz  sağlıklı bir  kısır tarifi  bizden olsun dedik…

 

Malzemeler
  • Yarım kilo kinoa
  • 1 diş sarımsak
  • Alabildiği kadar sıcak su
  • 2 orta boy salatalık
  • 2 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Dilediğiniz kadar baharat
  • 1 demet maydanoz
  • 1çay bardağı zeytinyağı
  • Dilediğiniz miktarda nar ekşisi
Kinoa Kısır Yapılışı
  1. Yarım kilo kinoa  bir kabın içerisine alınır. Üzerini  kaplayacak şekilde  sıcak su dökülür  ve  kabın üzeri bir kapakla  kapatılıp  kinoa  yumuşayana kadar bekletilir.
  2. Yumuşamış ve suyunu çekmiş olan   kinoanın üzerine  salça, nar ekşisi, zeytinyağı  da  eklenir. Bu malzemeler birbiriyle bütünleşene kadar  tahta bir kaşık yardımıyla  karıştırılır.
  3. Son olarak ince ince doğranmış olan sebzeler eklenir. Tuz ve baharatlar katılır  ve servis tabaklarına alınır…